Where can we get you
be of service?

Customer service

For when you need help quickly

Do you have a question? Then first view the frequently asked questions. There is a good chance that the question you have has already been answered. Is your question not listed? Please contact TONZON customer service.

 

  • Call us

    +31 53 433 23 91 | between 08:30 and 17:00 hrs

  • Mail us

    info@tonzon.nl | for a quick response

  • Ask us

    Using the form | for a quick response

Contact Form

Ask your question

 

 

You can find us here

TONZON
Josink Esweg 47
7545 PN Enschede
The Netherlands

KvK 06044102
BTW 807787590 B01
IBAN RABO 0130 0945 79

Veelgestelde vragen

Voor jou verzameld

Het TONZON-systeem werkt op een andere manier dan een gewone isolatie en maakt de vloer nog warmer dan de lucht erboven. Omdat de vloer altijd en zoveel warmer is, daalt de behoefte aan aanvullende warmte. Dit merk je: het stookseizoen wordt korter net als de dagelijkse stooktijd. De klokthermostaat kun je ’s ochtends later inschakelen omdat de woning sneller op temperatuur is.
’s Avonds kan de kachel eerder worden teruggezet omdat de warmte veel langer blijft hangen. Zowel de dag-, nacht- als de avond-temperatuur kun je een graadje lager instellen zonder comfortverlies. De besparing op de verwarmingskosten kan daardoor oplopen tot wel 25% en meer. Eén en ander is afhankelijk van het type woning, de klimaatzone en het stookgedrag.

Het ingenieursbureau Cauberg-Huygen heeft in opdracht van SenterNovem de besparing met vloerisolatie onderzocht. In het rapport komt ook een besparing naar voren die veel hoger is dan uit de EPA-berekening. Wanneer op het niveau van TONZON geïsoleerd wordt: 7,8 m³ gas per m² per jaar.

Lees hier meer over TONZON Vloerisolatie

De isolatiewaarde wordt bepaald door de hoeveelheid lucht die wordt opgesloten. Bij traditionele materialen wordt de lucht opgesloten in materiaal dat de warmte beter geleidt dan pure lucht (λ lucht is ongeveer 0,024 W/mK). De λ-waarde van de meeste traditionele materialen ligt daardoor hoger en wel tussen 0,040 en 0,045. Wanneer men pure lucht als thermische isolator wil gebruiken, dan spelen 2 factoren een rol. De belangrijkste is de warmte overdracht door straling af te remmen. De tweede factor is het vermijden van warmte overdracht door convectie (het in beweging brengen van luchtlagen door temperatuurverschillen over de luchtlaag).

Lees hier meer over de isolatiewaarde

Er wordt sinds 2014 21% btw gerekend over het materiaal.

 

Bij TONZON worden de randen van de vloer warmer en bij purschuim worden de randen van de vloer kouder. Bij purschuim verplaatst het vocht zich naar de onderkant van de vloer. TONZON zorgt juist voor een drogere kruipruimte. Het is de meest klimaatefficiënte oplossing en heeft het DUBO-keurmerk. Purschuim is daarentegen het minst klimaatefficiënt (zolang het gespoten wordt met HFK-gas). Het is erg giftig en ook een groot chemisch afvalprobleem.

Lees hier meer over het verschil tussen TONZON en Purschuim